TILLIDSPOSTER
 
Medlem af Styrelsen for Patientsikkerheds Råd for Alternativ Behandling - SRAB, herunder Forskningsråd og Internationalt Råd. 
 
Bestyrelsesmedlem i Biodynamisk Forskningsforening
 
I Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin formand og bestyrelsesmedlem i i hhv 2+4 perioder
 
I studietiden medlem af Medicinerrådet og i to peroider medlem af Medicinsk Fakultets Studienævn, Aarhus Universitet.
 

MEDLEMSSKABER
 • Den Danske Lægeforening
 • Praktiserende Lægers Orgianisation- PLO
 • Institute for Functional Medicine - IFM
 • Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin - DSOM
 • American College for Advancement in Medicine - ACAM 
 • Deutsche Gesellschaft für Erfahrungsheilkunde
 • British Society for Ecological Medicine - BSEM
 • Spirituelt Orienterede Læger - SOL
 • Læger Uden Sponsor
   
  Honorarer fra foredrag hos lægemiddelproducenter og lignende kommercielle foretagender går ubeskåret til SOS-Børnebyerne og Børneprojektet UgaDen.
 
 
 
 

Uddannelse og baggrund

Om Anna Iben Nørgaard Hollensberg
54 år og oprindelig fra Limfjordsøen Mors.
Speciallæge og naturlæge.
 
I 2012 valgte jeg at afhænde min andel af et lægehus som alment praktiserende læge og i stedet træde ud af sygesikringens og regionernes model for samarbejde.

Jeg har siden da fundet min plads i egen selvstændige privatklinik, med god tid til hver enkelt patient der kommer. Og med muligheden for at lave helhedsvurderinger og -indsatser til hver enkelt.

Det er en stor tilfredsstillelse at kunne integrere flere metoder i hver patients behandling og komme i dybden med problemstillingerne.

Jeg er glad for alle facetter af lægejobbet - de vekslende problemstillinger, den støttende kommunikation, den sociale dimension, mulighederne for forebyggelse, tværfaglighed og forskningsbaseret viden, rollen som rådgiver og leder samt især samarbejdet og kontinuiteten med mine patienter.

Ud over lægearbejdet holder jeg foredrag rundt i landet, laver workshops og underviser. I foreninger, lægelaug/12-mands-foreninger og på forskellige uddannelsessteder.

Jeg superviserer behandlere, der ønsker at integrere de naturmedicinske functional medicine metoder i deres kliniske hverdag.

Desuden er jeg efterhånden blevet mentor for en del læge-kolleger, der opsøger mig pga interessen i at lave lægearbejde og drive lægeklinik på en anden måde den vanlige - eller for selv at tage skridtet til at nedsætte sig som "fri-læge". Ofteste er det sygdom, stress og udbrændthed, der har været udløsende og skærpet synet for hvilket arbejds-/familie-/lægeliv, man vil byde sig selv i de mest vitale år i ens liv.

Siden 1992 har jeg undervist ca 15.000 timer i forskellige sammenhænge ved siden af studier og lægearbejde i både klassike medicinske fag og naturmedicin.

I 2015 + 2016 var jeg medvirkende i TV-udsendelserne "Juice It Up". Udsendelser, hvor vi med frivillige deltagere lavede store livsstilsændringer ved at forvandle deres vanlige måltider til vital-kost med grønne juicer og antiinflammatiorsk mad. (Find udsendelserne på You Tube).

En udløber af udsendelserne blev GREEN-BOOST. Det er tre-ugers-forløb i krops- og livstransformation med udgangspunkt i hvad turbokost kan gøre af forskel for ens helbred og velbefindende.

GreenBoost-kurserne er det absolut sjoveste jeg ved og er yndlings-jobbet over alle - sammen med foredragene. Det er dybt meningsgivende at videregive viden til selv-erfaret handling for deltagerne. Så derfor er jeg på 4. år rorholder i processen som vi afholder flere gange årligt for alle interesserede via GreenBoost.dk og holder foredrag landet over.

I tråd med de utrolig store helende aspekter, der ligger i RENE RÅVARER og ordentlige fødevarer kom så Functional Foods-bogserien fra Muusmanns Forlag, udgivet i samarbejde med to andre forfattere.

Fem brugervenlige bøger med titlerne BoneBroth, Gurkemeje, Kokosolie, Proboitoka & Præbiotika og Korsblomstfamilien er det blevet til. ENJOY!


UDDANNELSE:

Jeg er både læge og naturlæge.
Uddannent speciallæge i almen medicin og heilpraktiker (Naturatzt).


Bag mig har jeg 6½ års lægeuddannelse ved Aarhus Universitet, 1½ års turnus i lægeuddannelse i Midtjylland og 5 års speciallægeuddannelse i almen medicin til praktiserende læge. 
 
Under medicinstudiet tog jeg desuden fra 1993-96 uddannelsen til Heilpraktiker, der er en tysk lægmandsuddannelse baseret på at anvende klassiske mellemeuropæiske naturmedicinske metoder. (Heraf kommer begrebet naturlæge - Naturarzt - som heilpraktikeren kaldes i Schweiz.)

Tidligere har jeg været ansat indenfor specialeområderne: ortopædisk kirurgi og skadestuefunktion, medicinske hjerte- og lungesygdomme samt mave-tarmsygdomme, gynækologi/kvindeafdeling og obstetrik/fødegang, kirurgiske mavetarm-, kar- og urinvejslidelser, psykiatri, neurologi og børnesygdomme. Sidst men ikke mindst har jeg arbejdet flere år i almen lægepraksis.
 
Sideløbende har jeg uddannelse og erfaring fra Danmark inden for kognitiv samtaleterapi, mindfulness/ACT, fransk auriculo-akupunktur og ernæringsterapi, samt flere andre integrerede metoder.
 
Jeg har i udlandet taget uddannelseskurser i holistisk "bio-logisk" medicin ved Paracelsusklinikken, St. Gallen, Schweiz ved dr. Thomas Rau siden 2005.

I 2008-2009 blev jeg certificeret "DAN-doctor" indenfor autismespektrum-lidelser.

Siden 2008 har jeg løbende fulgt kurser og konferencer hos Institute for Functionale Medicine, USA og i 2016 bestod jeg instituttets certificering til Functional Medicine Practitioner - og var den første danske læge, og stadig eneste danske læge på speciallægeniveau med titlen IFMCP 

I 2015 blev jeg  via American College for Advancement in Medicine, ACAM, certificeret til at udføre infusionsterapier.
 
FORMALIA:
Gift på 23. år og mor til tre sønner.
Jeg taler dansk, engelsk, tysk og jysk samt begår mig på de skandinaviske sprog.
 

KONSULENTOPGAVER

 • Foredrag
 • Undervisning
 • Kurser
 • Planlægning og supervision af kurophold /retreats
 • Supervision og undervisning af klinikere mhp. Functional Medicine anvendt i klinisk praksis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Speciallæge Anna Iben Hollensberg | CVR: 36 42 95 93 | Skovvejen 29, 8850 Bjerringbro - Danmark | Tlf.: +45 60 63 33 38